Centrets historie

Amager Centret 1960 & 1988

Til forskel for mange andre indkøbscentre i Danmark er Amager Centret ikke bygget som et oprindeligt center, men var oprindeligt et rebslageri som med ombygninger siden hen er blevet omdannet til et indkøbscenter.

Landstedet "Oliegreen"
Hvor Amager Centret nu ligger, var der i 1700-tallet et landsted ved navn "Oliegreen". Stedet blev i begyndelsen af 1800-tallet købt af den succesrige christianhavnske storkøbmand Jacob Holm, som også var skibsreder, skibsbygger og meget mere med henblik på at bruge stedet til industri.

Jacob Holm & Sønner

I 1812 startede Jacob Holm sit rebslageri på grunden "Oliegreen". Rebslageriet voksede gennem de næste 150 år. Der blev bygget og moderniseret, og hovedstammen af de bygninger, som Amager Centret rent faktisk udgør i dag, blev skabt lige før anden verdenskrig.

Fra rebslageri til indkøbscenter

I 1975 åbnede Amager Centret for første gang dørene for de handlende på Amager og omegn. Meget er ændret på stedet, men meget er også bevaret i den bygning, som udgør centrets kerne den dag i dag.

I 1999 blev et helt ny P-hus indviet, og den 19. oktober 2002 åbnede den nye metrostation lige ved centret. Det er nu blevet nemt for handlende fra nær og fjern at komme hertil. Oktober 2004 åbnede "Borgerservice" som en del af centrets mange tilbud og serviceydelser.

Åbent ALLE søndage

Åbningstider